Tietoa yrityksestä - Siivouspalvelut - Mitoitus- ja konsultointipalvelut - Korkean paikan työt - Mercedes -imurit - Henkilökunta - Yhteystiedot - Termistöä - Asiakastyytyväisyyskysely
Siivousalan termistöstä huomaa helposti, että kiitettävän siivousjäljen saavuttamiseksi henkilökunnalta vaaditaan koulutusta ja kokemusta. Kohteen materiaalit täytyy osata tunnistaa ja valita niille sopivat siivoustekniikat sekä puhdistus- ja suoja-aineyhdistelmät puhumattakaan itse suorituksesta.
Siivoojillamme on pääosin vähintään laitoshuoltajan ammattitutkinto tai he ovat oppisopimuskoulutuksessa sellaista suorittamassa. Kokemusta taas löytyy jo kolmelta vuosikymmeneltä!

Tämän pienen sanaston olemme laatineet helpottamaan tilaajan suunnistamista siivousviidakossa.


Perussiivous
Perussiivous on harvoin ja perusteellisesti suoritettua siivousta ja tarvittaessa suojausta, jolla palautetaan haluttu siisteystaso. Perussiivouksessa käytetään usein koneella tehtäviä raskaampia ja runsaammin vettä käyttäviä menetelmiä. Uudessa kohteessa haluamme yleensä aloittaa perussiivouksella, jolloin tiedämme, että ylläpitosiivouksessa ei tule yllätyksiä, ja pystymme vastaamaan tilaajan laatuvaatimuksiin. Perussiivousta ei tule sekoittaa päivittäis- tai ylläpitosiivoukseen, vaan perussiivous on nimenomaan perusteellista siivousta!

Vahanpoisto
Vahanpoisto on perussiivousta. Vaha poistetaan yleensä koneellisin menetelmin ja vahvoja aineita käyttäen viimeistä kerrosta myöten ja lattia vahataan uudelleen riittävän moneen kertaan (yleensä 2-3 kerrosta riippuen kulutuksesta). Vahanpoisto on hyvä tehdä 3-5 vuoden välein.

Pintapesu / Vahapinnan kuorinta
Kuorinnassa kaikkea vahaa ei poisteta, vain päällimmäinen likaantunut ja pehmennyt pinta poistetaan ja vahataan uudelleen. Toimenpide estää lian ja vahan kerrostumista päällekkäin ja vähentää raskaampien peruspesujen tarvetta. Suoritetaan yleensä 1-2 kertaa vuodessa.

Vahaus
Lattian vahaus materiaalin vaatimalla aineella. Riittävän monta vahakerrosta ehkäisee lattiapinnan kulumista. Pintapesu tai vahanpoisto on ajoittain tehtävä, sillä jos vahakerroksia vain lisätään vuosikausia poistamatta mitään välillä, vahaan väkisinkin sekoittuva lika tekee lattiasta epäsiistin näköisen, tahmean tuntuisen ja vaikeasti siivottavan. Kerrostunut likainen vaha pehmenee ja naarmuuntuu helposti. Vahapintaa voidaan tarvittaessa tiivistää ja kiillottaa lattianhoitokoneella.

Kuivakiillotus
Uudenlaisten kevyempiä siivousmenetelmiä varten suunniteltujen lattiapintojen käsittely nopeakierroksisella lattianhoitokoneella, joko SHS-koneella (super high speed) tai UHS-koneella (ultra high speed) ja lattiamateriaalille sopivalla hoitavalla puhdistusaineella. Sopii erityisesti laajojen, kovalla kulutuksella olevien lattiapintojen hoitoon, joiden materiaali sallii käsittelyn (esim. koulut, virastot ja muut julkiset tilat joissa liikutaan ulkojalkineissa). Voidaan suorittaa tarpeen mukaan, vaatii yleensä kalusteiden siirtämistä hoidettavilta pinnoilta.

Pyyhinnät
Lattioiden ja tasojen pyyhinnässä käytetään pesukonepuhtaita moppeja ja pyyhkeitä materiaalille sopivilla puhdistusaineliuoksilla varustettuina. Mopit ja pyyhkeet ovat desinfiointilämpötilassa pestävää mikrokuitua, joka imee likaa ja hajuja erittäin tehokkaasti ilman puhdistusaineitakin. Lattioita ei lakaista, ellei pintamateriaali sitä ehdottomasti vaadi, vaan siivousmenetelmänä käytetään nopeampaa ja ergonomisempaa nihkeäpyyhintää tai imurointia.

Eri pyyhintätekniikat:

Märkäpyyhintä / pesu
- Pinta jää niin märäksi, että se täytyy kuivata kuivaimella
tai vesi-imurilla. Poistaa kiinnittynyttä pintalikaa.

Kosteapyyhintä
- Pintaan jää hetkeksi kosteutta, joka kuivuu itsestään.
Poistaa kevyesti kiinnittynyttä vesiliukoista likaa
Nihkeäpyyhintä
- Pinta jää kuivaksi. Poistaa pölyä, karvoja ym. kuivaa likaa.
Kuivapyyhintä
- Tekniikka poistaa pölyä, karvoja ja muuta kuivaa likaa pinnoilta, jotka
eivät siedä vettä tai ovat epätasaisia, kuten katot ja seinäpinnat

Painehuuhtelu
Painehuuhtelulaitteella voidaan puhdistaa vesipesun kestäviä kokolattiamattoja, huonekaluja ym. kiinteitä tai vaikeasti siirrettäviä kohteita. Laite pesee ja huuhtelee sekä imuroi puhdistettavan tekstiilin mahdollisimman kuivaksi.

Köysitekniikka
Köysitekniikalla huolehditaan vaikeasti puhdistettavista, korkealla sijaitsevista kohteista (ikkunat, valotrussit yms.), joihin ei pääse tai ole taloudellisesti kannattavaa hankkia nosturia.
info(at)spsiivous.fi - Rekisteriseloste - © Pääkaupunkiseudun SP-Siivous Oy 2018